Zij-instromer

Als ‘zij-instromer in het beroep’ volg je een opleiding tot leraar (speciaal) basisonderwijs. Tegelijkertijd doe je ervaring op in een school, waar je meteen les geeft. Op dit moment zijn er enkele zij-instromers actief binnen onze organisatie. Het is nu nog onduidelijk of er binnenkort binnen de 'Opmaat groep' nieuwe plaatsen zullen ontstaan. Het Regionaal Transfercenter Midden-Brabant coördineert het zij-instroomtraject namens de diverse schoolbesturen. Voor meer informatie over het lopende traject kun je mailen naar: Aline van Stiphout. Mocht je graag bij 'Opmaat groep' willen gaan werken, geef dit dan aan bij je sollicitatie.
 
Om zij-instromer in het basisonderwijs te kunnen worden, moet je beschikken over:
1. minimaal een afgeronde hbo-opleiding (240 credits);
2. voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring;
3. een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die geen bijzonderheden bevat;
4. een school in het primair onderwijs die voornemens is jou, na het behalen van het geschiktheidsonderzoek, voor minimaal 0,4 fte als leraar in dienst te nemen;
5. een succesvol afgerond geschiktheidsonderzoek zij-instroom. 

Wanneer je voldoende geschikt bent bevonden, ontvang je een geschiktheidsverklaring, waarmee je een aanstelling van twee jaar bij jouw school kunt krijgen. Binnen die twee jaar moet je je volledige bevoegdheid halen. Ter ondersteuning kun je bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie (FHKE) per september of februari starten met scholings- en begeleidingsaanbod op maat.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding zij-instromer leekracht basisonderwijs.
Cookie instellingen